Zilversmid ⋅ Zilverwerk

Het werk van de zilversmid

Als zilversmid ontwerpt en vervaardigt Atelier79 hedendaags groot zilverwerk zoals: serviezen, schalen, kandelaren en moderne objecten. Dit doen wij naar eigen ontwerp of speciaal voor u in opdracht. We starten met een ontwerpproces, opgevolgd door onveranderde en eeuwenoude smeedtechnieken: met stalen aambeelden, staken en hamers. Het groot zilver is speciaal voor u in ons atelier te bezichtigen.

Zilversmeden

''omzetten van kilo's onbewerkt zilver naar beeldschone hedendaagse zilverkunst''

Zilversmeden:

een prachtig vak en een eeuwenoud ambacht. Werken met kilo’s zilver en deze in vorm brengen met stalen aambeelden, staken en hamers. Voorafgaand, voorbereidingen van urenlang denkwerk en uitgebreide ontwerp processen.

Het  is  vakmanschap;  in  staat  zijn  tot  het  vervaardigen    van kwalitatief handwerk in zilver. Het  is  toegepaste  kunst; het vormgeven van dagelijkse gebruiksvoorwerpen vanuit schoonheids principes. Zilversmeden is één van de onderdelen van de passie van Atelier79.

Wij Delen graag met u, datgene waar wij trots op zijn.

Een sfeerbeeld van ons mooie en oude ambacht, een blik achter de werkbank en de rol van onze 3d-printer binnen het bedrijf. Een ontwerpproces, de uitvoering daarvan en het uiteindelijke eindresultaat. Het behalen van het nieuws in een plaatselijk krant of een mooi artikel in een gewaardeerd tijdschrift. Maar boven alles: onze eigen en nieuwe collectie en de persoonlijk ontworpen- en uitgewerkte hoogtepunten…

Schermafbeelding 2016-05-07 om 15.31.41

Toegepaste kunst

''vormgeven van dagelijkse gebruiksvoorwerpen vanuit schoonheid principes''

Neem voor meer informatie contact met ons op.
Atelier 79 Gegevens
Atelier 79 Openingstijden